Ønsker du å bli medlem? Legg ved: Fullt navn, Adresse, Tlf nr og E-mail adresse ved søk om medlemskap. Medlemskap koster kr. 250,- pr. år
Er man ikke registrert på Origo kan man sende info til grenland.fotoklubb@gmail.com

Her kan du laste opp bildene dine. Hvis ikke kategorien finnes så opprett en ny. Max 4 bilder i døgnet pr. medlem.

Nye bilder

Referat fra medlemsmøte 12. september

Det var 25 medlemmer tilstede av disse var det 5 nye medlemmer !

Referat fra medlemsmøte 8. august på Herøyahuset

Til tross for at det var annonsert “Ut I det blå” tur, så vi startet møtet i våre nye lokaler på Herøyahuset. 22 medlemmer (Hvor av et vart nytt !) hadde funnet veien til vårt nye romsligere lokale (Og det var plass til fler…)

Grillkveld på Mule Varde 13. juni

Det var 14 stykker som hadde slitt seg løs fra EM i fotball og andre gjøremål denne kvelden. Det ble en fin kveld med mye god mat: ventepølser, salater og hjemmebakte foccacia brød samt medbrakt grillmat (se bilde).

Referat fra Medlemsmøte i fuglens rike. Mule Varde 14. mars

En fin medlemskveld kveld hvor hele 29 personer var tilstede.

Ragnar Hylland loset oss engasjert gjennom kvelden, med filmklipp, bilder og tips til fuglefotografering.

Referat fra medlemsmøte 8. februar på Mule Varde

Hele 24 stykker deltok på møtet denne kvelden. Veldig hyggelig at det også var noen nye medlemmer som deltok for første gang. Leder orienterte om hva vi tenker oss videre denne våren. 14. mars får vi besøk av Ragnar Hylland med tema: En kveld med fuglen i sentrum. Programmet blir oppdatert frem til sommeren. Dette fordi vi ønsker å jobbe mer med alternative aktiviteter.

Medlemsmøte 8 februar

Tema for kveldens konkurranse er “Abstrakt”. Ta med inntil 3 bilder på minnepenn og vi stemmer som vanlig

Deretter blir det gjennomgang av enkle, gratis redigeringsprogram som ligger på nett. Det er mye å velge mellom for den som ikke bruker PS og Lightroom, eller som vil supplere.

Årets bilde 2015

Gratulerer til Jan Enger !!

Årets Fotograf 2015

Gratulerer til Knut Stålhane !

Kontigent 2016

Hei og godt nytt år til alle i fotoklubben. Da er det på tide med innbetaling av kontingent for 2016.

Husk at det kun er de som har innbetalt kontingent som har stemmerett ved årsmøtet 25.01.2016 som avholdes i lokalene til Hvite Busser i Porsgrunn.

Referat fra Medlemsmøte 14. desember

15 stykker hadde tatt seg tiden til å komme en tur midt i førjulsstrien. Kveldens tema var konkurranse med temaet “Svart/Hvitt”. Vinneren av konkurransen ble Arve med dette bildet:

Gratulerer !

Medlemsmøte 14.12.15

Minner om morgendagens medlemsmøte “Med mandel i grøten”

Vi møtes som vanlig på Mule Varde kl 18.30

Jubileumsutstillingen ruller videre

Jubileumsutstillingen ruller videre og er nå hengt opp i Meierigården i Porsgrunn. Utstillingen vil henge ut januar 2016. Har du tid en dag, stikk innom å ta en titt.

Under ser dere noen bilder fra utstillingen. Utstillingskomiteen ble utrolig godt mottatt, og de ansatte på Meirigården var oppriktig begeistret over hvor mye bra bilder vi hadde. Lokalene vi har bildene i er lyse og pene, og bildene kommer fint frem på veggene. Vi har hengt opp vårt banner, lagt ut informasjonsblekka vår og prisliste over bildene som er til salgs. Lykke til fotovenner.

Referat fra medlemsmøte 9. november 2015

Denne gangen hadde 17 ivrige fotografer funnet veien til Mule Varde i høstmørket. Første del av programmet var viet Lisbeth og Arve. De viste bilder fra sin fotosafari i India tidligere i år. Her fikk vi se flotte bilder som sikkert gjorde at flere fikk lyst på en slik tur. Her var det fugler og dyr med TIGER som det ultimate fotoobjektet. Det var også fine bilder som beskrev turen forøvrig. Flott gjennomført !

Her er den lydhøre forsamlingen under presentasjonen, (Beklager at bildet er tatt med for lite vidvinkel for å få med alle )

Medlemsmøte 12. oktober på Mule Varde

13 ivrige fotografer møtte opp for å delta i alternativ konkurranse. Temaet denne gangen var ”Høst”. Utfordringen ble enda større da mørket kom rett etter at vi hadde begynt fotografering.

Jubileumsåpning 10.10.2015 gjennomført med glans

Takk for innsatsen GFK`ere. Terje, Lisbeth og jeg var fryktelig spent om det ville komme noen i det hele tatt på åpningen i Ælvespeilet. Folk kom det, og så og si alle stolene som var satt ut i salen hvor Tom holdt foredrag ble besatt. Når Tom i tillegg leverte et foredrag og viste bilder i topp klasse, ble denne lørdagen en “OPPLEVELSE I BILDER”. Takk til Tom og stor takk til dere som hjalp oss med å rigge utstillingen på fredag kveld.

Neste lørdag flyttes utstillingen til biblioteket i Porsgrunn hvor den blir hengende en uke, etter det skal den videre. Detaljplan om videre utstillingssteder bestemmes til onsdag førstkommene, da skal Terje og jeg i møte med noe som heter “kulturkontakt møte” i Ælvespeilet. Det er kulturkontoret i Porsgrunn kommune som holder i disse trådene.

Utfordringen for Oktober

Denne måneds utfordring får HIMMEL som tema,

Utfordringen er en nettbasert aktivitet som holdes hver måned.

Medlemsmøte mandag 8 juni

Møtet ble denne gang holdt utendørs i flott forsommervær på Olavsberget. Ca. 15 medlemmer stillte opp og det ble en fin fotokveld. Temaet var “Bruk av filter”, men det var også de som gikk ned på magen for å ta makrobilder i det fine lyset. Det er lagt ut mange fine bilder fra kvelden på Facebook siden vår.

Medlemsmøte på Mule Varde 11. mai

Dety var 11 medlemmer som møtte opp i regnværet for å delta i alternativ fotokonkurranse. Denne gangen var utfordringen: Krok.

Medlemsmøte på Mule Varde 13. april

Medlemsmøtet startet med et ekstraordinært årsmøte med en sak: Jubileumsutstilling. Det var 13 medlemmer tilstede ved årsmøtet.

Leder Cathrine presenterte hvilke økonomiske scenarier som kunne oppstå basert på utstillingskomiteens budsjett som ble presentert på marsmøtet.

Referat fra medlemsmøte 9. Mars på Mule Varde

21 medlemmer møtte opp for å delta aktivt på denne kvelden.

Før aktiviteten kom i gang ble det først informert om tidsfrist for å delta på Workshop i Gatefoto som er 6. April.

Medlemsmøte 08.12.14

Takk for et kjempekoselig julemøte! Det var både julebrus, pepperkaker og julesnacks å få for de 11 fremmøtte medlemmene. I tillegg var det konkurranse med tema vissent. 24 bidrag kom inn, og vinner var Arve med dette bidraget:

Medlemsmøte 10.11.14

Først av alt, takk for en koselig kveld på medlemsmøte. 18 medlemmer hadde funnet veien til Mule Varde ikveld for å få med seg bildevisning fra Krakow-turen vi hadde i mai. Hovedmålet med turen var Auschwitz/Birkenau, men det ble jo også tid til litt sightseeing, shopping og sosialt samvær den tida vi var i Krakow. Takk til Bjørg Nyberg også, som bidro med mye fagkunnskap og kunne fortelle mer om det historiske perspektivet fra leirene.

Vinnerne av oktoberfesten ble også annonsert. Det var 3 medlemmer som hadde klart å fullføre hver eneste dag gjennom hele oktober!! Gratulerer til Roger Larsson, Lisbeth Aabjørnsrød og Bjørg Nyberg!! Dere burde gi Edgar et lite pip ang. premier ;)

Medlemsmøte 14.07.14

Til tross for sommervarme og sommerferie var vi 15 som hadde funnet veien til Mule Varde og medlemsmøte ikveld! På menyen stod det utekveld med macro. Det virket til å være lærerik og god stemning :)

Oppfordrer dere alle til å dele resultatet med oss i tråden under her!!

Grenland Fotoklubb

Følges av 73 medlemmer.

Grenland Fotoklubb som ble stiftet Oktober 2010 har som formål å være et samlende organ for fotointeresserte i Grenland og omegn for utveksling av erfaring og kunnskap. Mer om sonen

Origo Grenland Fotoklubb er en sone på Origo. Les mer

Løpende programoversikt

12.10.2015 – Kl. 18:30
Medlemsmøte: Alternativ konkurranse. Man får tema når man møter på møtet. Deretter går man ut utenfor Mule Varde og tar bilde innenfor tema. Når man kommer inn etterpå skal man kun ha ett bilde på minnekortet i kamera. Dette bildet blir lagt inn på en pc, og vi stemmer frem en vinner på kvelden. Man må altså ta et ferdig .jpg bilde i kameraet. Postprosessering er ikke lov.

Annonse