Ønsker du å bli medlem? Legg ved: Fullt navn, Adresse, Tlf nr og E-mail adresse ved søk om medlemskap. Medlemskap koster kr. 250,- pr. år
Er man ikke registrert på Origo kan man sende info til grenland.fotoklubb@gmail.com

Forum: Info og referater

Her finnes informasjon til medlemmene og referater fra møter og turer.

Referat fra medlemsmøte 12. september

Det var 25 medlemmer tilstede av disse var det 5 nye medlemmer !
Etter litt nytt fra styret ble det gitt informasjon fra utstillingskomite og turkomite.
Utstillingskomiteen: Husk frist for levere bilder er 20 september. Først blir utstillingen hengt opp i fengelset før den flytter til Ælvespeilet 22. oktober. Komiteen vil trenge hjelp til å henge opp bilder på formiddagen.
Turkomiteen har lagt ut flere forslag til turer samt fotokafe. Det er også forslag om hvalsafari til Andøya i slutten av januar. Interfesserte kan melde ifra til Jørn.
Denne kvelden var det bildekonkurranse bildekonkurranse med tema «gatelangs». Hele 45 bilder var med i konkurransen. Kveldens vinner ble Kjetil Edstrøm med dette flotte bildet.

Edgar bidro med en bildepresentasjon av sine alsidige temaer for foto.
Annet: Det er foreslått en fest/julebord 9. desember. Vi lodder stemningen på neste møte.
MTF har 5 års jubileum i november, vi blir alle innvitert til denne seansen

Referat fra medlemsmøte 8. august på Herøyahuset

Til tross for at det var annonsert “Ut I det blå” tur, så vi startet møtet i våre nye lokaler på Herøyahuset. 22 medlemmer (Hvor av et vart nytt !) hadde funnet veien til vårt nye romsligere lokale (Og det var plass til fler…)
Møtet bar preg av at det har vært sommerferie og at det nå er på tide å ta fatt i fotoaktiviteter igjen. Noen informasjoner:
- Husk bildeutstilling I oktober, det kommer info fra utstillingskomiteen med påmelding, tidsfrister og rammevalg.
- Styret har ikke hatt møte etter ferien og vil komme tilbake med mer detaljer om høstprogrammet. Det jobbes også med en egen hjemmeside for klubben.
- Kurset med Oreklett har fremdeles 4 ledige plasser til medlemmer. Hvis ikke disse plassene blir besatt, så tilbys disse til medlemmer i MTF
Nå var tiden inne for aktiveteter: Fototur i nærområdet fra vårt nye lokale, noen viste bilder som ble tatt etterpå.
Kvelden ble avsluttet sosialt med kaffe/te og vafler til alle. Her kom det også innspill til styret om saker å jobbe med: Bytte/slagbord på møtet, tilbud for trykk og rammer.
Styret tar gjerne imot flere innspill fra medlemmene.

Innlegg fra Leder Mona mens Terje sliter med PCen

Bildene er tatt før vaflene kom på bordet

Grillkveld på Mule Varde 13. juni

Det var 14 stykker som hadde slitt seg løs fra EM i fotball og andre gjøremål denne kvelden. Det ble en fin kveld med mye god mat: ventepølser, salater og hjemmebakte foccacia brød samt medbrakt grillmat (se bilde).
Mye fotoprat ble det også tid til rundt bordet. Det er ikke noe klubbmøte i juli så vi ønsker alle en riktig god foto sommer !

Grillmesterene er i gang

Noen hadde gjort seg mer flid med grillmaten

Maten smakte !

Referat fra Medlemsmøte i fuglens rike. Mule Varde 14. mars

En fin medlemskveld kveld hvor hele 29 personer var tilstede.
Ragnar Hylland loset oss engasjert gjennom kvelden, med filmklipp, bilder og tips til fuglefotografering.
Det ble solgt flere fuglebøker i pausen, så interessen var stor.
Klubbens medlemmer får også mulighet til å være med som tilskuere, under ringmerking av ugler utover våren
Vi vil få tilsendt en oversikt med tips om hvor vi kan forvente å finne bestemte typer fugl.
Kvelden ble avsluttet kl 21.00 og det var ikke andre tema som ble tatt opp

Referat fra medlemsmøte 8. februar på Mule Varde

Hele 24 stykker deltok på møtet denne kvelden. Veldig hyggelig at det også var noen nye medlemmer som deltok for første gang. Leder orienterte om hva vi tenker oss videre denne våren. 14. mars får vi besøk av Ragnar Hylland med tema: En kveld med fuglen i sentrum. Programmet blir oppdatert frem til sommeren. Dette fordi vi ønsker å jobbe mer med alternative aktiviteter.
Med bakgrunn i spørreundersøkelsen blant medlemmene i fjor vil det bli arrangert et grunnleggende kurs i kamerabruk en mandag i nærmeste fremtid. Roger har sagt seg villig til å være instruktør, her blir det påmelding. Følg med på Facebook og Origo.
Workshop 25. januar var veldig vellykket, modellene ønsket flere bilder tilsendt. Se eget arrangement.
Kveldens tema var konkurranse med tema “Abstrakt”. 32 bilder ble levert inn for fremvisning og stemmegiving. Det var mange spennende motiver og det var Knut Stålhane som gikk av med seieren

Mens stemmene ble talt opp ble det informert om noen billige/gratis redigeringprogrammer. Her ble gitt kommentarer fra de som kjente til programmene, men ingen innføring. En forenklet demonstrasjon av “Snapseed” som er et artig program for de som er på farten. Dette virker på nettbrett og mobil både for Apple og Android.

Utstillingskomiteen tar ned utstillingen i Meierigården på onsdag. Dette blir slutten på vandreutstillingen siden det har vært vanskelig å kommunen til stille med vegger for å henge opp bildene. Bildene må hentes hos Jan (Porsgrunn/Skien) eller Terje (Bamble). Komiteen jobber med å arrangere en ny utstilling på Ælvespeilet til høsten, info kommer.
Takk for et hyggelig møte !

Medlemsmøte 8 februar

Tema for kveldens konkurranse er “Abstrakt”. Ta med inntil 3 bilder på minnepenn og vi stemmer som vanlig
Deretter blir det gjennomgang av enkle, gratis redigeringsprogram som ligger på nett. Det er mye å velge mellom for den som ikke bruker PS og Lightroom, eller som vil supplere.
I tillegg blir det litt generell info fra styret, og gjennomgang av vår-programmet 2016 som da er klart.
Håper vi sees :)

Årets bilde 2015

Gratulerer til Jan Enger !!
I god konkurranse med 16 andre bilder gikk du av med seieren for 2015.
Et flott nordlysbilde !

Årets Fotograf 2015

Gratulerer til Knut Stålhane !
Nå er plaketten et godt bevis på det, så sett den nå godt synlig i stua :)
Du er en verdig vinner og har mye spennende du deler med oss !
I toppsjiktet lå Lisbeth Felida Aabjørnsrød som sammen med Roger Larson
endte på en fin 3 plass og Terje Kofstadmoen som ble en god nr 2.

Kontigent 2016

Hei og godt nytt år til alle i fotoklubben. Da er det på tide med innbetaling av kontingent for 2016.
Husk at det kun er de som har innbetalt kontingent som har stemmerett ved årsmøtet 25.01.2016 som avholdes i lokalene til Hvite Busser i Porsgrunn.
Kontigenten for 2016 er uendret på kr 250,- og betales inn til kto. 1503.18.92438, merk innbetalingen med NAVN OG KONTIGENT 2016
OBS for å ha stemmerett ved årsmøtet må kontigenten være innbetalt før
18.01.2016

Referat fra medlemsmøte 9. november 2015

Denne gangen hadde 17 ivrige fotografer funnet veien til Mule Varde i høstmørket. Første del av programmet var viet Lisbeth og Arve. De viste bilder fra sin fotosafari i India tidligere i år. Her fikk vi se flotte bilder som sikkert gjorde at flere fikk lyst på en slik tur. Her var det fugler og dyr med TIGER som det ultimate fotoobjektet. Det var også fine bilder som beskrev turen forøvrig. Flott gjennomført !

Her er den lydhøre forsamlingen under presentasjonen, (Beklager at bildet er tatt med for lite vidvinkel for å få med alle )

Etter pausen var det tid for å hedre vårt medlem Jan Erik som vant hele Nasjonal Fotovandring. Vi er veldig stolte over å ha vinneren i klubben. Gratulerer !

Mona delte ut blomster til vinneren.

Vi hadde en gjennomgang av programmet for første kvartal i 2016 . Her er det mulig å komme med innspill. SIste nytt fra utstillingkomiteen: Vi venter på at kommunen skaffer vegger for å henge opp bildene på. Komiteen vil spørre om hjelp på Facebook når det er aktuelt med en innsats.

Til slutt hadde vi bildekritikk av noen bilder som medlemmer hadde med seg for å innspill på bl.a.utsnitt og lysredigering. Her var det mange innspill som den enkelte får ta stilling til selv.

NESTE MØTE 14. DESEMBER:
Lisbeth vil presentere brukerundersøkelsen dere har fått tilsendt. Da har vi også fotokonkurranse: Sort/hvitt. Kvelden avsluttes med “Grøtkveld”, så denne gangen blir det påmelding.

Medlemsmøte 12. oktober på Mule Varde

13 ivrige fotografer møtte opp for å delta i alternativ konkurranse. Temaet denne gangen var ”Høst”. Utfordringen ble enda større da mørket kom rett etter at vi hadde begynt fotografering.
13 bidrag ble levert inn til konkuransen. Vinner denne gang ble Roger Larsson. Vi gratulerer og ønsker alle velkommen til nytt møte i november.

Medlemsmøte mandag 8 juni

Møtet ble denne gang holdt utendørs i flott forsommervær på Olavsberget. Ca. 15 medlemmer stillte opp og det ble en fin fotokveld. Temaet var “Bruk av filter”, men det var også de som gikk ned på magen for å ta makrobilder i det fine lyset. Det er lagt ut mange fine bilder fra kvelden på Facebook siden vår.

Annonse